Imunitatea. Arta de a fi sănătos – Dr. Jenna Macciochi

Această carte fascinantă explorează secretele persoanelor care par să nu se îmbolnavească niciodată, cum să ne protejăm împotriva virușilor și de ce unii germeni sunt de fapt buni pentru noi. Volumul Imunitatea. Arta de a fi sănătos de Dr. Jenna Macciochi decodifică informații esențiale despre funcționarea sistemului imunitar și ne oferă sfaturi documentate pentru a fi în formă pe termen lung și pentru a ne consolida imunitatea.

Citind această carte aflăm despre:

  • nutriția hrănitoare pentru imunitate și cele mai bune alimente;
  • importanța mișcării în viața de zi cu zi;
  • relația esențială între imunitate și somn;
  • legătura surprinzătoare între sănătatea mintală și imunitatea noastră.

Imunologul Dr. Jenna Macciochi este specializată în înțelegerea modului în care nutriția și stilul de viață interacționează cu sistemul imunitar în sănătate și boli. Dr. Jenna Macciochi are o experiență de peste 20 de ani ca om de știință care cercetează impactul stilului de viață asupra sistemului imunitar în sănătate și boli. Ea are o misiune de a descifra știința din spatele sănătății noastre și de a impărtăși secretele pentru a transforma binele în mai bine. Stabilită în Brighton, Jenna este lector la Universitatea Sussex și instructor de fitness calificat. Articolele ei au fost inserate în The Times, Women’s Health, Marie Claire, Glamour Magazine și Metro, printre altele. Este mamă de gemeni în vârstă de 5 ani și o bucătăreasă pasionată, creând rețete inspirate din copilăria sa la o fermă din Scoția și captând moștenirea italiană a soțului său.

Dr. Jenna Macciochi detine BSc. pe Imunologie la Universitatea din Glasgow (1999) si un doctorat la Imperial College London, fiind specializata in alergie, inflamatie cronica si vindecare (2005). De asemenea, Jenna a ocupat pozitii la London School of Hygiene & Tropical Medicine si a lucrat in sectorul Biotech la recalificarea clinica a tolerantei imunologice prin imunotearapie orala. In 2009, Jenna a primit o prestigioasa Bursa Prezidentiala pentru a combina interesele personale in nutritie cu studiul sistemului imunitar, inclusiv endotoxemie metabolica, permeabilitate intestinala post-prandiala, regimuri alimentare si pre / probiotice.

Fragment din cartea “Imunitatea. Arta de a fi sanatos” de Dr. Jenna Macciochi:

“Oamenii de stiinta au inceput sa constate ca persoanele care sufera de depresie prezinta un comportament clasic de boala, iar oamenii bolnavi se simt aproape la fel ca aceia care sufera de depresie, explorand o cauza comuna care le-ar putea explica pe amandoua.
Sistemul imunitar sau, mai exact, capacitatile sale inflamatoare se contureaza drept factorul sine qua non pentru problemele de sanatate mintala si o multitudine de afectiuni psihice. S-a aratat ca citokinele inflamatoare si alte trasaturi ale inflamatiei au crescut vertiginos in timpul episoadelor depresive si – la persoanele cu tulburare bipolara – au scazut in perioadele de remisie. De asemenea, oamenii sanatosi pot avea parte temporar de o stare de depresie si anxietate atunci cand li se administreaza un vaccin ce cauzeaza o amplificare a inflamatiei.
Exista si alte indicii: contrar convingerilor anterioare, persoanele care sufera de boli inflamatoare cronice, precum artrita reumatoida, stiu ca sunt afectiuni pe termen lung si pot anticipa ca, fara indoiala, se vor agrava inexorabil, pana la un sfarsit foarte sumbru. Cu toate acestea, simptomele lor comorbide de depresie sunt, de fapt, rezultatul psihic al comportamentelor de boala, ce decurge in mod direct din faptul ca au markeri inflamatori ridicati din cauza afectiunilor lor.
Legatura dintre imunitate si psihologie este o strada cu dublu sens. Stim, de exemplu, ca persoanele care au suferit atacuri de cord ca urmare a inflamarii arterelor prezinta o accentuare a depresiei cu 50%. Iar depresia este un factor de risc pentru bolile cardiace si refacerea necorespunzatoare dupa un atac de cord. In fond, inflamatia este importanta pentru corp; reprezinta principalul mecanism de aparare impotriva infectiei si nu este ceva ce trebuie sa neutralizam in totalitate. Dar, intrucat inflamatia este proiectata sa fie doar un atac pe termen scurt, nu dispunem de mecanisme robuste cu ajutorul carora sa o gestionam pe termen lung. Exista, de asemenea, un nivel optim individual al activitatii inflamatoare in raport cu dispozitia.
Depresia se mosteneste, este o trasatura genetica. Daca parintii vostri au suferit de depresie, riscul sa fi suferit sau sa suferiti si voi sunt semnificativ mai mari. Dar chestiunea natura versus cultura a ramas nesolutionata. Un studiu publicat in 2018 a reusit sa identifice pentru prima data o varietate de gene asociate cu un risc sporit de depresie – un eveniment important, dar care ridica tot atatea semne de intrebare cate raspunsuri ofera. In total erau 44 de gene, asadar destul de multe, dar fiecare contribuia cu un risc mic spre moderat prin urmare, nu un comutator genetic binar unic. Cu mai multe cercetari, probabil ca acest numar al genelor asociate cu sanatatea mintala va creste si mai mult.
Asadar, inainte de toate, ce sunt aceste gene?”

Dacă dorești să achiziționezi această carte, verifică disponibilitatea și prețul pe www.libris.ro  sau click pe butonul de mai jos.

Înapoi la pagina anterioară

Citește despre

Beneficiile produselor nutritive Rain

Horeca – o industrie ce face viața frumoasă

Salon înfrumusețare. Un plus pentru aspectul tău!

Descoperă portofoliul de produse destinate unei vieți calitative

Descoperă afaceri ce te pot interesa

Centrul Troia

Mihai Style Salon

Asociația Smiley Sport Club

Avraam Travel